Hogyan segítsünk jól a kapcsolati erőszak áldozatának? A bántalmazott útja a krízisellátó rendszerben - Sándor-Lenkei, Aida (Sárospataki Füzetek Teológiai Tudományos Szakfolyóirat, 2025)
A tanulmányom célja, hogy megismertessem az olvasót a kapcsolati erőszak áldozatainak nyújtható hatékony segítői attitűddel, áldozatközpontú szemlélettel. A tanulmány ismeretet ad a kapcsolati erőszak fogalmi kérdéseiről, típusairól és jellemző megjelenési formáiról. Felhívja a figyelmet arra, hogy hatékony munka akkor valósulhat meg az áldozattal, ha a segítő tisztában van a kapcsolati erőszak pszichodinamikai folyamataival, annak idősíkjával és ciklikus változásaival. Fókuszt helyez az írás arra, hogy az áldozatbiztató visszajelzések milyen ártó hatással vannak az áldozat belső megélési folyamataira, és lehetőségeket nyújt a hatékony segítői kommunikáció alkalmazására.