Protestáns gályarabok 2024 - középiskolai pályázat - Homoki, Gyula (Sárospataki Füzetek Teológiai Tudományos Szakfolyóirat, 2025)
Az A kategória helyezettjei: 1. Fehér Kristóf – Tajnai Dávid – Tukacs Levente – Bojtár Boglárka: Mérföldkövek az emlékúton: videóesszé (Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, felkészítő tanár: Tóthné Nagy Anikó) https://youtu.be/yRnEFTTswwQ 2. Barát Dominika Dalma: Gályarabok (Nagydobronyi Református Líceum, felkészítő tanár: Tar Géza) A B kategória helyezettjei: 1. Kozsurek Anna: Az összefogás ereje (Vay Miklós Református Technikum, Szakképző Iskola és Diákotthon, felkészítő tanár: Dancs László) 2. Balega Áron: Palackba zárt üzenet (Vay Miklós Református Technikum, Szakképző Iskola és Diákotthon, felkészítő tanár: Dancs László) és Huszár Ákos: Levél fiamnak (Irinyi János Református Oktatási Központ, felkészítő tanár: Szoboszlai Beáta) 3. Estovk Eszter: Gályarapper (történetmesélő rap/vers) (Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, felkészítő tanár: Tóthné Nagy Anikó) A zsűri különdíjat ítélt Forgács Ádámnak festményéért. A zsűri döntése alapján a B kategória két további résztvevője – Barát Dominika és Bahus Szintia – jutalomban részesültek. A C kategória helyezettje: 1. Kovács Ákos: Gecse Endre református lelkész emlékezete (Nagydobronyi Református Líceum, felkészítő tanár: Tar Géza) A következőkben a helyezést elért írásos pályaművekből közlünk válogatást. A PDF-ek tartalma 1: Forgács Ádámnak a pályázatra érkezett festménye 2: Homoki Gyula írása a pályázatról 3: Kozsurek Anna: Az összefogás ereje 4: Balega Áron: Palackba zárt üzenet 5: Huszár Ákos: Levél fiamnak 6: Evstok Eszter: Gályarapper