Tartalom (Sárospataki Füzetek Teológiai Tudományos Szakfolyóirat, 2025)
Kustár György: Szerkesztői előszóOktass, hogy éljekPásztor Gyula – „Te vagy az én szeretett Fiam!”TanulmányokBihari Sándor: Ámósz és Malakiás könyvének társadalomkritikája - Szóvá tett visszásságok mint a gondolati struktúra lényegi elemeiEnghy Sándor: A σοφία fogalma Arisztotelész két művében és magában a SzeptuagintábanÉger Gábor: 16-17. századi felső-magyarországi református lelkipásztorok könyvei a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei NagykönyvtárábanGér András: Az Ég ura Dániel könyvében – vallástörténeti közelítések Dániel könyvének egyik toposzáhozJenei Péter: Gonosz lélek (רוח־רעה) az Úrtól? - Az 1Sámuel 16,14–23 komplex exegéziseKustár György: A Jézus születése körüli botrány – az eljövetel paradoxonaLáncos Eszter: Adonis mint síremlék Shakespeare Venus és Adonis című költeményébenSzathmáry Béla: A református egyháztagságrólIdővonalKovács Áron: Nagy József czigándi lelkész levele fiához Nagy Kálmánhoz, midőn az a szabadságharczba megyFodor Ferenc: A hamis sáfár (Lk 16,1-8)RecenzióHegedűs Gabriella: Pedagógiai perspektívák: a megküzdés, fejlődés és nevelés dimenzióiPODLOVICS Éva – ERDEI Róbert – KISSNÉ GOMBOS Katalin Melinda (szerk.): Megküzdés, fejlődés, nevelés. Az Iskola a határon III. konferencia előadásaiból, Sárospatak, Tokaj-Hegyalja Egyetem, Sárospataki Pedagógiai Füzetek 32, 2023.Lovas Anett Csilla: Harag és agresszió - nem csak az egyházi iskolákban KIS Klára: Iskolai agresszió és egyházi iskolák: A katechézis lehetőségei az iskolai agresszió preventív megközelítésében és konstruktív kezelésében, Budapest, Kálvin Kiadó, 2023.Margitics-Sánta Erika: A gyógyító jelenlét körül SZABÓNÉ LÁSZLÓ Lilla: Poimenika. A lelkigondozás elmélete, Budapest, Károli Gáspár Református Egyetem – L'Harmattan Kiadó, 2023.Zalatnay Klára Lujza: Lencseváltások Gutenberg galaxisában. Kritika a Makropædia kiállításrólStíluslapSzerzőink